Nieuw: Cromatipic®

Nieuw bij Perfect Coat is Cromatipic®. Cromatipic® is de nieuwe milieuvriendelijke oplossing voor het verchromen van kunststof componenten.

 

Deze milieuvriendelijke technologie is hét passende alternatief voor de milieubelastende, conventionele galvanotechniek. Bovendien is Cromatipic®, in vergelijking met de galvanotechniek, kostenbesparend. Een bijkomend voordeel is bovendien dat met het Cromatipic® principe nagenoeg alle soorten kunststoffen verchroomd kunnen worden, terwijl bij het Galvano principe alleen gemodificeerde plastics (ABS, ABS/PC) van een chroomlaag kunnen worden voorzien.

 

Cromatipic® kent nog een aantal voordelen:

 

  • Cromatipic® is milieuvriendelijk en op Arbo technisch verantwoorde wijze aan te brengen en is geheel REACH proof.  Deze vernieuwende verchroomtechniek is uitvoerig getest door  de meeste Europese automobielfabrikanten en productietechnisch vrijgegeven als toegestane oppervlaktebehandeling voor het verchromen van de diverse kunststof producten.
     
  • Met Cromatipic® is het mogelijk om diverse kleurvarianten aan de chroomlaag toe te voegen, waardoor ze een unieke uitstraling krijgen. Op de primerlaag kan Perfect Coat diverse effecten en metaallagen aanbrengen, zoals een glanzend, mat of satijnachtig effect, en kleurstellingen als goudkleur, dark chrome, bronskleurig, of zelfs een aluminium look.
     
  • Cromatipic® is niet alleen te gebruiken op de meest gangbare plastic substraten, maar de technologie is ook inzetbaar op de diverse Aluminium legeringen.